LİNA'nın kuruluş tarihi her ne kadar yeni olsa da geçmişi Hatay Yayladağı'nda 1940'lı yıllarda Şekerci Rasim'in faaliyete başladığı lokumcu dükkanına kadar uzanmaktadır. O yıllarda kazanların altın da odun yakarak ve bakır kazanlarda el ile sürekli olarak karıştırılmak sûreti ile üretilen lokum; günümüzde kendi koşullarımıza göre imal ettirdiğimiz vakumlu, tam otomatik çalışan özel kazanlara dönüşmüş durumdadır. Günlük 7.000-8.000 Kg üretim kapasitemiz bulunmaktadır.
 
Lokum ile beraber Akide şekeri, Cezerye ve Çikolata Kaplama Draje üretimi de gerçekleştirmekteyiz.
 
Her türlü şekerleme ve tatlı yapılan imalathanede edinilen ve dededen toruna aktarılan tecrübe ile Tatbak firmasının gerek üretimdeki gerekse satıştaki tecrübesi ile birleştirilmek sureti ile Lina markası oluşturulmuştur.
 
Neden Lina? Lina’nın kelime anlamı “hurma fidesi” manasına gelmektedir. Hurmanın içerisinde barındırdığı yüksek besinler nedeniyle hurmanın faydalarının nimetlerini saymakla bitmez. Bu doğallığı ve faydalarını aynısı gibi ürünlerimize de yansıtmaya çalışmaktayız.
 
Lokum 1800'lü yılların başında nişasta ile şekerin bileşiminden ortaya çıkmış ve dünyada diğer ülkeler tarafından taklit edilemeyen bir tat durumuna gelmiştir. Lokum, gezginler vasıtası ile ülkelerine götürülüp “Turkish Deligt”, Fransa ve Balkan ülkelerinde ise “Lokoum” isimleri ile ikram edile gelmiştir.
 
Partnerlerimiz, memnun müşterilerimiz ve çalışanlarımızla büyüyerek sektörde bir yer edinmekteyiz. Üretimimizin her aşamasında sadık kaldığımız hijyen, sağlık ve lezzet konularında koşulsuz müşteri memnuniyeti odaklı hizmet vermekteyiz.