1997 yılında İstanbul Pendik’te kurulan Hakmar Alışveriş Merkezleri, öncelikle bu bölgede hızla büyüyerek, bugün şube sayısını 21’e çıkartmış, deneyimli personel kadrosu ve binlerce m2‘lik satış alanı ile son yıllarda sektörün dikkat çeken firmaları arasına girmeyi başarmıştır.
 
Yüksek satın alma gücü, dinamik yapısı ve perakendeciliği iyi bilen yönetimiyle Hakmar; hizmet kalitesini ve ürün çeşitliliğini sürekli olarak geliştirmektedir.
 
Tecrübeli kadrolarla çalışmasına rağmen; personelini sürekli olarak eğitimlerden geçirmekte, kaliteli ürün ve uygun fiyat politikasını güleryüzlü servisle pekiştirmektedir. Belki de bu yüzden bölgesinde müşterileriyle bütünleşmiş ve adı neredeyse marketçilikle birlikte anılır olmuştur.
 
Özel marketçilik yazılımları ve pos sistemleriyle birbirlerine online ve entegre bir şekilde bağlı olan Hakmar Alışveriş Merkezleri, 15.000 çeşit ürün çeşidiyle; tüketiciye daha hızlı ve daha etkili bir hizmet sergilemekte, yenilikleri an be an uygulamaktadır.
 
Kurumsallaşmaya büyük önem veren Hakmar; başlatmış olduğu ISO 9001:2000 çalışmalarını sonuçlandırarak hizmet kalite belgesi alma hedefini gerçekleştirmek üzereyken, diğer yandan unlu mamül imalathaneleri için gerekli en yüksek belge olan HACCP'e de çok yakın bir gelecekte sahip olacaktır.
 
Şube sayısını, ürün ve hizmet kalitesini en kısa ve en hızlı sürede İstanbul'un tamamına yayma hedefi ise; Hakmar'ın temel ideallerindendir.
 
Temelleri 2001 yılında atılan Tatbak; 2005 yılına kadar Hakmar bünyesinde faaliyetlerine devam etmiş, daha sonra açılışını yaptığı Pendik-Alt Kaynarca şubesiyle müşterisine merhaba demiştir. 2014 yılına gelindiğinde Anadolu Yakasında 79, Avrupa Yakasında 9 şubesiyle hizmet vermektedir.
 
2014 yılı itibariyle; günlük olarak 7 bin adet yaş pasta ve 250’nin üzerinde ürün çeşidiyle üretim yapan Tatbak; helal sertifikası ile de güven vermekte, kuruyemiş ve meyve gibi günlük ürünlerini üretici firmadan almaktadır.
 
Tatbak; ürünlerini kendi mağazası ve Hakmar Mağazaları içerisinde bulunan stantlarında halka sunmaktadır. Ürünler günlük olup, satılmayan ürün bir sonraki güne bırakılmadan geri toplanır.
 
Temiz, itinalı ve özverili bir çalışma alanı olan Tatbak İmalathanesinde, 200’e yakın personele kadrosuyla baklava, sarma, kadayıf, kuru pasta gibi Tatbak departmanlarında hazırlanan ürünler fırınlanıp; şerbetleme, paketleme, kolileme ve hassas terazilerde tek tek tartılması yapılarak; sevkiyata hazır hale getiriliyor.